Kontakta oss

Vi kan tillverka i princip vad du vill i olika plastmaterial

Med vår fullskaliga maskinpark och 50 skickliga medarbetare kan Akriform tillverka allt från skräddarsydda produktställ och butiksexponeringar till skyddsutrustning och legoprodukter inom industri.

Vi utgår från kundens behov och finner lösningar som passar varje enskilt fall.
Akriform hjälper dig designa och konstruera, tillverka, montera och distribuera
– vi är en one-stop-shop!

Specialtillverkning av plastmaterial

Akriform är experter på att bearbeta plast och plexiglas. Vi designar och tillverkar skräddarsydda produkter och lösningar som passar era behov. Många av produkterna vi specialtillverkar kompletteras även med andra komponenter så som plåt, tråd, trä och tryck. Kundunika projekt är vår specialitet där vi har kompetensen att hjälpa dig i varje steg; från design och konstruktion till tillverkning och distribution
– vi tar hand om allt åt er.

Vårt team av designers och ingenjörer utvecklar lösningar för butiksexponering, mässor, medicinsk tillverkning, nöje, stat och industri. All produktion sker under samma tak i vår fabrik i Sollentuna utanför Stockholm. Detta innebär korta leveranstider och hög kvalitet. Vi använder moderna maskiner som laserskärare, 5-axlig CNC fräs, datorstyrd såg, bockmaskiner, ugnar, limrum, tryckutrustning, m m. Med dessa maskiner och våra erfarna medarbetare kan vi tillverka i princip vad du vill i olika plastmaterial. Genom vår långa erfarenhet har vi även ett brett nätverk och bra samarbete med duktiga material- och underleverantörer vilket gör att vi kan leverera en helt komplett produkt till våra kunder – Akriform är en one-stop-shop.

Happy man holding computer
Så jobbar vi Vår process
1 Lampa

IDÉ

Vid ett första möte går vi tillsammans igenom era idéer och tankar. Med hjälp av våra designers och konstruktörer tar vi fram en produkt som passar ert behov.

2 Pen and ruler

RITNING

Utifrån vad som sagts på det första mötet ritar våra designers och konstruktörer upp produkten och gör den redo för tillverkning.

3

3D-RENDERING

Vid behov eller önskemål görs en 3D-bild av ritningen. Med en sådan ser ni exakt hur produkten kommer att se ut när den är färdig.

4 Spinning wheel

TILLVERKNING

När ni godkänt ritningen/3D-bilden påbörjas tillverkningen. Akriform har kapacitet att göra allt från ett exemplar upp till tusentals.

5 Truck

DISTRIBUTION

Oavsett om den färdiga produkten ska levereras till er eller någon annanstans kan vi ombesörja distributionen.  Vi kan också lagerhålla vid avropsorder.

Bosch kitchen tools

URVAL AV PROJEKT

Akriform har levererat kvalitetsprodukter till globala aktörer som Siemens, Coca-Cola, Adidas, Yves Saint Laurent, Sveriges Regering, Absolut Vodka, IKEA, Philips och Samsung. Under referenser kan du läsa mer om ett urval av projekt vi arbetat med under åren.

TILL REFERENSER

GALLERI

I vårt galleri har vi samlat bilder på specialtillverkade plastprodukter, för att exemplifiera och ge inspiration. Exempel på tidigare projekt inkluderar: fristående butiksdisplayer, skräddarsydda produktställ, scenrekvisita till Eurovision Song Contest och Tv-studior, skyltning på flygplats, belysningsarmaturer till sportarena, statyetter, medicinsk utrustning, handikapphjälpmedel, talarstolar, podier, sminkdisplayer och möbler.

TILL GALLERIET

FRÅN DESIGN TILL FÄRDIG PRODUKT 

VÅRA TILLVERKNINGSMETODER

 • Datoriserad sågning
 • Laserskärning
 • 5-axlig fräsning
 • Diamantpolering
 • Bockning
 • Limning
 • Varmformning
 • Vacuumformning
 • Formsprutning
 • Extrudering
 • Screen- och digitaltryckning
 • Montering

Frågor?

Hör av dig till oss

Kontakta oss