Kontakta oss
8 augusti, 2019

Plastbearbetning hos Akriform

Plastbearbetning

Akriform är en av Sveriges största plastbearbetare. Vi jobbar med plastbearbetning i alla olika former. I vår fabrik i Sollentuna utanför Stockholm tillverkar vi produktställ, displayer, industriskydd och kundunika specialbeställda produkter i plast. 

Vi jobbar främst med akryl (plexiglas), PET-G, polykarbonat, skummad PVC och styren, men även många andra plastmaterial. I många av produkterna vi tillverkar ingår även andra material så som trä, plåt och tråd etc.

Akriform kan hjälpa dig hela vägen, från design och konstruktion till tillverkning och distribution. Vi har allt under samma tak i vår nya fabrik på ca 6000 kvm, vi är en one-stop-shop och har kapacitet att göra allt från ett exemplar upp till tusentals.

Bockavdelningen

Laserskärning & Fräsning

I fabriken i Sollentuna finns två moderna lasermaskiner och tre CNC-fräsar. Akriforms kunniga maskinoperatörer jobbar i nära samarbete med såväl säljarna och konstruktörerna, vilket gör att vi kan leverera toppkvalitet på kort tid.

Bockning

Bockning är en av grundpelarna i plastbearbetningen. De allra flesta produkter bockas vid något tillfälle i ledet mot färdig produkt. Akriform har en avdelningen med flertalet bockmaskiner och är fullt utrustad för att producera stora serier av olika typer av produkter i plast. Vi kan bocka allt från tunna material upp till 25 mm.

Varmformning

För att böja fram mjuka, stora välvningar i plasten har vi på vår varmformningsavdelning stora ugnar där plasten värms upp för att kunna formas om. Våra skickliga medarbetare tillverkar formar och mallar i fabriken och ser sedan till att plasten får rätt form för respektive produkt, vilken ofta är helt unik.

Limning

På plan två i fabriken i Sollentuna ligger limavdelningen, med flertalet limbord och särskild ventilation. Där limmas allt från detaljer på produktdisplayer i plast till plasthuvar och allt du kan tänka dig där emellan. I många fall försöker våra konstruktörer designa bort lim-momentet, men det är inte alltid det går och då har vi duktiga medarbetare på vår limavdelning som med stort kunnande noggrannt limmar ihop enligt ritning. Det är ett hantverk i sig, precis som de jobb som utförs på våra andra icke maskinstyrda avdelningar.

Hållbarhet

För Akriform och många av våra kunder är det viktigt att produkterna tillverkas på ett sätt som är hållbart ur ett såväl ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv.

Genom att ha all vår produktion i Sverige kan vi kontrollera samtliga dessa aspekter och garantera att våra kunder får bästa möjliga produkt varje gång, vilket ligger i linje med vår affärsidé, våra visioner och våra värderingar.

Många av våra besökare blir förvånade över produkterna vi visar upp i vår utställning. De känner igen dem från olika platser, men har varit övertygade om att de gjorts utomlands. Det är många som tror att produkter av det här slaget inte tillverkas i Sverige längre, men vi ser en hel del fördelar med att ha vår egen produktion.

Akriform Hållbarhet

 

Specialtillverkade plexiglasprodukter

För att se exempel på vad som tillverkas i fabriken, besök vårt galleri för specialprodukter eller följ oss på facebook!