Kontakta oss

50 kvalificerade medarbetare OCH en fullskalig maskinpark

I vår fabrik i Sollentuna norr om Stockholm utvecklar och tillverkar vi produkter för en rad olika ändamål. Med vår tillverkning i Sverige har vi kontroll på att produktionen lever upp till dagens krav på social-, ekonomisk- och miljömässig hållbarhet. Vi kan ta ansvar för hela produktionskedjan – från idé till färdig produkt.

Vår tillverkning av plastprodukter

Ett möte, mail eller ett telefonsamtal ger snabbt resultat. Tillsammans tar vi fram ritningar, 3D-renderingar och prototyper för att säkerställa produkten. När antal exemplar, allt från en till tiotusental är fastställt, startar vi produktionen. Med samtliga delar av vår verksamhet under samma tak i fabriken i Sollentuna kontrollerar vi hela kedjan – från idé till färdig produkt.

en mängd olika plaster

Hos Akriform arbetar vi med de allra flesta typer av plast, både manuellt och med maskiner. Utifrån produkten anpassar vi vilken typ av plastmaterial vi ska använda och vilka bearbetningsmetoder.

Fullskalig maskinpark

Produktionen består av en fullskalig maskinpark med bland annat laserskärare, CNC fräsar, datoriserad såg, flertalet bockmaskiner, poleringsmaskiner, ugnar för varmformning och en mängd olika verkstadsmaskiner. Vi har också ett limrum med särskilda limbord och anpassad ventilation samt ett 1 000 kvm stort höglager med plats för avropsorder, standardprodukter och stora volymer material.

Vi arbetar med många olika branscher och utvecklar tillsammans med våra kunder produkter för en rad olika ändamål vilket innebär att vi har en bred erfarenhet av att förverkliga idéer.

All specialtillverkning sker uteslutande efter order och vi ger råd och vägleder genom hela processen.

Med över 40 år i branschen har vi ett brett kontaktnät och ett bra samarbete med flertalet skickliga underleverantörer och kan därmed erbjuda våra kunder produkter som utöver plast även består av komponenter i till exempel plåt, tråd, trä och belysning.

Design & Konstruktion
Sågning och borrning
Laserskärning
CNC Fräsning
Bockning
Limning
Varmformning
Polering
Montering
Framtagning av prototyper